LR Protein Ital, Neked 👍💪

Ha te is odafigyelsz arra, hogy mit eszel, biztos tudod, hogy a testünknek minőségi tápanyagokra van szüksége a mindennapi élethez. A fehérje az oly sokat emlegetett makrotápanyagok közé tartozik, hasonlóképp, mint a zsírok és a szénhidrátok. Szerkezetileg aminosavakból épül fel, húsz fajta aminosav különböző láncokba és alakzatokba rendeződve hozza létre a különböző fehérjéket.

Az aminosavak tekintetében megkülönböztetünk:

–       esszenciális, azaz létfontosságú aminosavakat: ezeket a szervezet nem képes előállítani, így csak táplálkozás útján vihetők be. Kilencféle esszenciális aminosav létezik: fenil-alanin, izoleucin, leucin, lizin, metionin, treonin, triptofán, valin, valamint gyermekeknél a hisztidin.

–       nem esszenciális aminosavakat: ezeket a szervezet az elfogyasztott fehérjéből állítja elő.

A teljes értékű fehérjék – amelyek állati eredetűek – húsban, halban, tejtermékekben és a tojásban találhatók meg, de növényi források is szép számmal rendelkezésre állnak. Megfelelő arányban és mennyiségben tartalmazzák az összes esszenciális aminosavat.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint a javasolt napi fehérjebevitel az egészséges felnőttek számára vegyes, kiegyensúlyozott táplálkozás esetén 0,8 gramm/testtömeg kilogramm.   Nehéz olyan folyamatot találni a szervezetben, amiben a fehérjék ne játszanának fontos szerepet. Az energia biztosításán túl számos funkcióban vesznek részt.

A fehérjéink 30 %-kollagén, minden szövet és szerv alapvető építőanyaga, például a bőr, az inak, az ínszalagoknak van rá szüksége. A rendszeresen sportolók elsősorban az izomépítésben betöltött szerepét tartják lényegesnek, kétségtelen, hogy az izomregenerációban központi jelentőséggel bír a fehérje jelenléte. Az energiatermelő folyamatok, az immunrendszer működése, sőt, a véralvadás, az oxigén szállítása is kapcsolatban állnak a fehérjékkel, de szükséges a sejtek növekedéséhez, az enzimek, az antitestek, a hormonok előállításához, és az izmok, csontok fejlődéséhez egyaránt, így a megfelelő minőséget, mennyiséget a mindennapi táplálkozással folyamatosan biztosítani kell.

A szöveti fehérjék folyamatosan lebomlanak és újjáépülnek, és mivel nem raktározódnak, ha túl alacsony a fehérjebevitel, eltűnhetnek a funkcionális fehérjék, ezt mindenképp érdemes elkerülni.

Ha életmódváltás jegyében kezdünk el komolyan edzeni, biztos, hogy több fehérjét kell fogyasztanunk, mint korábban, hiszen az izomépítés jelentős fehérjefelhasználással jár. De abban az ideális esetben, ha az életmódváltásunk nemcsak az edzések beiktatásával, hanem a kontrolláltabb kalóriabevitellel is együtt jár, fokozott figyelmet kell fordítanunk a makrotápanyagok arányára, ezen belül pedig a megfelelő mennyiségű, jól hasznosuló fehérje bevitelére.

Ebben kiváló társad lehet az LR Protein Italunk, a fehérje tartalmú étrend-kiegészítőnk.

Támogatja az izomtömegünk fenntartását, az egészséges csontozatot, és biztosítja a szükséges, funkcionális összetevőkként hasznosuló anyagokat.

Miért szeretjük tehát a Protein Italt?

A Protein ital biztosítja a benne lévő öt különböző állati és növényi eredetű fehérje optimális felszívódását.

Az öt fehérje összevető a következő: szójafehérje, tejsavó, kálcium-kazeinát, tejfehérje és tojásfehérje.

A növényi és állati eredetű fehérjék kombinációja biztosítja a fehérjék optimális öszszetételét. Ez a kombináció kiegyensúlyozott aminosav tartalmat biztosít.
Az itallal legalább 10 g tiszta fehérjét is elfogyasztunk (attól függően, hogy
vízzel vagy fölözött tejjel készítjük el). A fehérjeital fogyasztása főként este javasolt vagy étkezések között, amikor éhséget érzünk.
– A protein hozzásegít az izomtömeg
megtartásához.
– A protein nagyobb teltségérzetet
nyújt, mint a szénhidrát.
– A magnézium és a B6-vitamin hozzájárul a fehérje beépüléséhez a szervezetbe.
– A B6-vitamin elősegíti a megfelelő
fehérje és glikogén anyagcserét.
– A magnézium támogatja az izomműködést és a fehérje szintézist.
ELKÉSZÍTÉS
Keverj el egy csapott evőkanál (12,5 g) port 125 ml zsírszegény tejben vagy 100 ml vízben.

Készítsd shakerben!
Nyomokban glutént és csillagfürtöt tartalmazhat. Rázd fel a dobozt felbontás előtt! Száraz, hűvös helyen
tárold, felbontás után gyorsan fogyaszd el. Figyelj a kiegyensúlyozott,
változatos étrendre és az egészséges
életmódra.
ALKALMAZÁSI TERÜLETEK
– Hozzájárul az izomtömeg megtartásához és növeléséhez1
– Gondoskodik a normál energia-, fehérje-2 és glükogén-anyagcseréről
– Hozzájárul a csontok normál állapotának megőrzéséhez1
1 A fehérjék hozzájárulnak az izomtömeg
megtartásához, valamint a csontok normál
állapotának megtartásához.
2 A B6-vitamin hozzájárul a normál fehérjeés glükogénanyagcsréhez, valamint szabályozza a hormonműködést.
KIEGÉSZÍTÉS
Aloe vera Freedom ivógél
Active Freedom kapszula
Értékesítési érvek
Összetevők:
95% fehérjepor (szójafehérje, tejsavófehérje, kálcium-kazeinát, tejfehérje, tojásfehérje), magnézium-karbonát, aroma, csomósodást gátló anyag
(szilícium-dioxid), édesítőszer (szukralóz), B6-vitamin,
színezőanyag (béta-karotin)

Ha neked is annyira tetszik ez a termék, mint nekünk, látogass el a webshopomra  és szerezd be az LR kedvencedet még ma! 🥰

 

 

Leave a Comment

Shopping Cart