Az aloe vera jótékony hatásai, a fogakra. 👍🦷👨‍🔬

Milyen lenyűgöző tud lenni egy ragyogó mosoly, egy megvillanó csodaszép fogsor! Nyílt és felszabadult lesz még a tekintet, az arckifejezés is, ha nem árnyékolja a tökéletlen fogazat miatti szorongás.

Szerencsére bárkinek lehet elbűvölő mosolya, ha megfelelő szájhigiénével gondoskodunk a fogaink és a szájüregünk épségéről, szépségéről.

Tudtad, hogy a fogaink épségére nem csak a táplálkozás során a rágáshoz van szükségünk? Fogaink részt vesznek beszéd során a hangképzésben, sőt esztétikai szempontból sem mindegy, milyen állapotban vannak. Az életminőségünket is befolyásolhatja, milyen önbecsüléssel mosolygunk a világra.

A legerősebb hatás, aminek ki vannak téve a fogaink a mindennapok során, a lepedék lerakódása következtében kialakuló szuvasodás. Ez egy olyan folyamat, ami a szájüregben, a fogak felszínén indul, és a kemény fogszövetek épségét veszélyezteti. Érdemes különös figyelmet fordítani a fogaink külső rétegének, a fogzománc védelmére. Ez a testünk legkeményebb szövete, alatta helyezkedik el a dentin, amit elsősorban különféle szerves anyagok, például kollagén, valamint ásványi anyagok építenek fel, a legbelső réteg pedig az idegekkel és az erekkel sűrűn átszőtt fogbél.

Ha megfelelően védeni tudjuk fogaink külső rétegét, a fogzománcot, már sokat tettünk a fogaink szerkezetének megőrzéséért. Minden szájüregi kihívás egyik fő tényezője a lepedék, ami egy idő után plakká alakulhat. A szájüregben mikroorganizmusok sokasága található. A baktériumok egyfajta biofilmet képeznek, és az általuk termelt savak kikezdhetik a fogzománcot. Ez a demineralizációs folyamat olyan ásványi anyag vesztés, melynek során elvékonyodnak a zománckristályok, az ásványi anyag szerkezete gyengül. A nyál, a táplálékok maradványai, a bomlási termékek kedveznek a demineralizáló hatású savas anyagok termelődésének. A nem megfelelő táplálkozás, a helytelenül megválasztott italok, például a szénsavas, savas italok, tovább rontják a folyamatot.

Amint a demineralizáció folyamatát, vagyis az ásványi anyagok vesztését megállítjuk, beindulhat a remineralizáció. Ez egy ciklikus körforgás, étkezéstől étkezésig tart, de szerencsére nagyon sokat tehetünk azért, hogy a nem jó irányba mutató folyamat minél rövidebb ideig tartson, és mielőbb beindulhasson a regenerálódás. Ezért olyan fontos a megfelelő szájhigiénia és a helyes étrend.

Az aloe vera regeneráló hatékonysága gondoskodik a friss és egészséges fogakról, valamint a puha és sima ajkakról.
Ismerjétek meg az Aloe Via ajak- és fogápoló termékeit!

Aloe vera fogkrém

Normál fogakra és fogínyre ajánlott.

JELLEMZŐK
Szájápoló termék hidratáló zselé formában a kíméletes és alapos ápolásért. Megelőzi a lepedékek lerakódását és gondoskodik a friss érzetről. Támogatja az egészséges fogínyt, a ragyogó fogakat és a friss leheletet. 43% aloe verával és echinacea kivonattal. Mindegyik fogkrémünk fluorid mentes! 

INFORMÁCIÓ A HATÓANYAGOKRÓL
A propolisz és az echinacea kivonat segítik a fogíny egészségesen tartását a fogmosás során.

Aloe vera sensitive fogkrém

Érzékeny fogakra és érzékeny fogínyre ajánlott.

JELLEMZŐK
Ásványi alapú szájápoló termék a fogíny és a fogak alapos és kíméletes tisztításáért. Védi a fogzománcot és megnyugtatja az érzékeny fogakat és fogínyt. Gondoskodik a friss leheletről. 40% aloe verával.

INFORMÁCIÓ A HATÓANYAGOKRÓL
A kálcium-karbonát és a gyengéd tisztító rendszer kombinációja fogmosás közben ásványi anyagokkal látja el a fogakat.

Aloe vera ajakápoló

Minden bőrtípusra ajánlott.

JELLEMZŐK
Ajakápoló, mely extra sok nedvességgel tölti fel az ajkat. 40% aloe verával bársonyosan puhává varázsolja az ajkakat. A könnyed, áttetsző formula parabén és ásványi olaj mentes.

INFORMÁCIÓ A HATÓANYAGOKRÓL
A növényi olajok kombinációja alkotja a tápláló formula alapját.

Legyen neked is tapasztalatod, termékeinkkel.

Leave a Comment

Shopping Cart